65% Polyester 35% Katoen

Deze slijtvaste vezelcombinatie zorgt voor lichte stoffen die toch stevig, duurzaam en comfortabel zijn. Tevens biedt de mix van polyester en katoen een hoge kleurvastheid, zelfs bij regelmatig wassen op hoge temperatuur. De standaard werkkleding in deze kwaliteit wordt onder andere gebruikt in de bouw, de industrie en de dienstverlenende sector.

100% Katoen

De natuurlijke kenmerken van katoen zorgen niet alleen voor een prettig aanvoelen, maar tevens ook voor isolatie en ventilatie. Puur katoen kan op 90°C gewassen worden en is uiterst geschikt voor gebruik bij hogere temperaturen. Bij aankoop van katoenen kleding moet rekening worden gehouden met een krimppercentage van maximaal 5% na de eerste wasbeurten.

CANVAS, 60% KATOEN - 40% POLYESTER

Canvas is een sterke stofmix van katoen en polyester met een hoge slijtvastheid en een ruige look. De lichte horizontale mechanische stretch zorgt voor een optimale bewegingsvrijheid en een hoog draagcomfort. De binnenkant is licht geruwd waardoor de kleding zacht aanvoelt.

CORDURA®

De in Cordura® gebruikte polyamidevezel verzekert een zeer hoge duurzaamheid. Een extra behandeling maakt deze stof waterafstotend. De vezels zijn 7 keer sterker dan katoen, 3 keer sterker dan polyester en 2 keer sterker dan nylon. De kwaliteit wordt gebruikt om de kleding te verstevigen, daar waar de kans op slijtage het grootst is.

Hoge zichtbaarheidsstof

60% polyester - 40% katoen 290gr/m2, 80% polyester - 20% katoen 280 gr/m2

Voor de signalisatiekleding kiest Interprotect voor een mix van polyester en katoen. De grote mate waarin katoen in dit weefsel gebruikt wordt zorgt voor zeer comfortabele kleding. De stof is voorzien van een waterafstotende en fluoreserende nabehandeling. Gecertificeerd volgens de EN 471-normen.

Vlamvertagende en antistatische stof

Vooral voor de beschermende kleding in vlamvertragende en antistatische stoffen is bewust voor stoffen van Europese oorsprong gekozen. Het weefsel in katoen-polyester, met katoen als hoofdbestanddeel, verkrijgt de antistatische eigenschap door het in rastervorm inweven van een koolstofvezel. De grote mate waarin katoen in dit weefsel gebruikt wordt, zorgt voor zeer comfortabele kleding. Alle kleding is gecertificeerd volgende de EN ISO 1161:2008, de EN ISO 11612:2008, de EN1149-5:2008 en EN13034:2008 normen.

BEAVER

De specifieke weefmethode van deze ‘beaver’ brengt het katoen aan de binnenzijde en de polyester aan de buitenzijde. Dit maakt de stof beter winddicht, lichtglanzend en glad, die daardoor sterk vuilafstotend is. Tevens is deze stof zeer sterk, kleurecht, goed reinigbaar, snel drogend en weinig kreukend. De artikelen van DASSY hebben een Teflon® nabehandeling ondergaan waardoor de kleding in deze kwaliteit waterafstotend is.

Hoge zichtbaarheids Beaver stof

70% polyester - 30% katoen 260gr/m2

De specifieke weefmethode van deze stof brengt het katoen aan de binnenzijde en de polyester aan de buitenzijde. Dit maakt de stof lichtglanzend en glad, die daardoor sterk vuilafstotend is. Tevens is deze stof zeer sterk, kleurvast, goed reinigbaar, snel drogend en weinig kreukend. Er is gekozen voor een Teflon® nabehandeling waardoor de kleding in deze kwaliteit waterafstotend is.

Softshell

Softshell biedt een zeer hoog draagcomfort omdat het de eigenschap heeft licht rekbaarte zijn. In softshells wordt veelal gebruik gemaakt van een 3-laags systeem. Tussen de buiten- en binnenstof is een membraan aangebracht waardoor de stof winddicht wordt en tevens vochtregulerend werkt: vochtinfiltratie van buitenaf wordt geweerd en het transpiratievocht wordt naar buiten gebracht. Er is gekozen voor fleece aan de binnenzijde omwille van de hoge isolatiegraad en het ademend vermogen.

Action Jaguar

Waterdicht en ademende stof 100% polyester 190 gr/m2, twill 100% polyester Deze stof die volledig uit polyestervezel vervaardigd is krijgt door de transparante laminatie een waterdichte en ademende functie. Door na confectie van de kleding in deze kwaliteit de naden perfect te dichten, haalt deze kwaliteit regenkleding hoge waarden voor waterdicht en ademend vermogen. Gecertificeerd volgens de EN471 norm.

Hoge zichtbaarheid Action Jaguar

Wind- en waterdicht, ademende stof 100% polyester 190gr/m2, twill 100% polyester Deze stof die volledig uit polyestervezel is vervaardigd krijgt door de transparante laminatie een waterdichte en ademende functie. Door na confectie van de kleding in deze kwaliteit de naden perfect te dichten, haalt deze kwaliteit regenkleding hoge waarden voor waterdicht en ademend vermogen. Gecertificeerd volgens de EN471 en EN343 normen.

Kort nieuws

Laatste Nieuws icoon